Εικόνα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καβατζοενέργεια (BMC)




Βγήκα λίγο εκτός ρυθμού, αλλά είχα και εγώ τους λόγους μου. Λόγους ζωής και θανάτου που λένε, μιας και μετά από 25 χρόνια έβαλα πρώτη φορά ορό στις φλέβες μου!

Με αφορμή ένα παλιό κείμενο που ανέβασε πρώτα ο deadmic (αρκετά ενδιαφέρον) και με αφορμή την πανσέληνο του Οκτώβρη (θα εξηγήσω τότε..),  θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ κάποια παλιά μου «νομίσματα»… αλλά θα το αφήσω για την άλλη φορά… κι έτσι νομίζω ότι περνάω ωραία στο θέμα μας!

Καβατζοενέργεια λοιπόν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει με αυτόν τον όρο σε κάποιο βιβλίο ψυχολογίας ή κάποιας τέτοιας κατεύθυνσης αυτή η κατάσταση που θέλω να παρουσιάσω αλλά κάπως πρέπει να υπάρχει… δε μπορεί!

Και έτσι λοιπόν που κείτομαι στο κρεβάτι με τον ορό στο χέρι μου για πρώτη φορά ξεφυσώ και αναστενάζω… «πω ρε π****η τι μας βρήκες πάλι» και μου λέει ο διπλανός «γ******α όλα μαζί πέφτουν πάντα!» και να τα μας…

Πραγματικά πόσες…  μα πόσες φορές έχει φτάσει η στιγμή που έχουμε νευρικά απορήσει «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ;!» Στην αρχή σκέφτηκα, με βάση την κουβέντα που λένε: άλλαξε τη ματιά σου και θα αλλάξει ο κόσμος όλος, και λέω ότι δεν είναι έτσι πάντα. Εννοώ ότι κάποιες φορές είμαστε στα καλά μας και κάποιες στα κακά μας, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; Δε σημαίνει ότι όταν είμαστε στα καλά μας έχουμε ενέργεια και ζωή και μπορούμε να κάνουμε πράγματα; Να νοιώσουμε υπέροχα και να χαρούμε με πολύ μικρά και ασήμαντα πράγματα; Να σκεφτούμε και να φανταστούμε πράγματα που ούτε εμείς οι ίδιοι δε το περιμέναμε ποτέ από τον ίδιο μας  τον εαυτό; Δε σημαίνει ότι όταν είμαστε στα κακά μας, φταίνε όλα και όλοι (και όλες...) και δεν έχουμε όρεξη να ξεκουνήσουμε από την οθόνη; Δεν έχουμε δύναμη να σκεφτούμε πολύ απλά πράγματα και σίγουρα δεν χαιρόμαστε, δε γελάμε, δε ζούμε…; Ελπίζω να συμφωνούμε ε;

Υπάρχει όμως και άλλη όψη η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, που ισχύει το παραπάνω (άλλαξε τη ματιά σου και θα αλλάξει ο κόσμος όλος…) και ισχύει τώρα που το σκέφτομαι και με το προηγούμενο γραπτό, που για ασήμαντο πραγματικά λόγο τρελαινόμαστε με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε κλασικά σε μια κουταλιά νερό. Απλά είμαστε συνέχεια σε μία κατάσταση εγρήγορσης και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα πράγματα καθημερινά και υπάρχει τόσο στρες που όταν ξαφνικά κάνα δύο πράγματα πάνε στραβά αμέσως λέμε «ΠΩΩ ΡΕ Π****Η! ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΜΑ ΠΑΛΙ;!» Δεν καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ηρεμήσουμε.. να πάρουμε δυο ανάσες και να οργανωθούμε απλώς καλύτερα! Άλλωστε δε θέλει κόπο θέλει τρόπο ε;

Σίγουρα είναι λεπτή η διαφορά και εδώ, γι’ αυτό χρειάζεται να το δουλέψει ο καθένας ξεχωριστά στο εαυτό του για να μπορέσει να διακρίνει σωστά.

Αυτό που θέλω να πω εγώ, λοιπόν, είναι ότι ο άνθρωπος έχει μία ενέργεια τέλος πάντων. Μία Βιοενέργεια όπως λένε στα επιστημονικά βιβλία…! Σαν την μπαταρία, έχει θετική και αρνητική, και σαν τη μπαταρία πότε - πότε θέλει φόρτιση! Ε, κι εδώ κάπου λοιπόν θεωρώ ότι είναι καλό να προσθέσουμε και εμείς οι άνθρωποι τον όρο καβατζοενέργεια. Όπως αποθηκεύουμε κάποια χρήματα στο κουμπαρά ας πούμε (γιατί άλλοι επιστήμονες λένε ότι ο χρόνος και το χρήμα = ενέργεια… εξού λοιπόν και η παροιμία αν έχεις χρόνο δεν θα έχεις χρήμα ή αν έχεις χρήμα δεν θα έχεις χρόνο…)  ή, τέλος πάντων, όπως αποθηκεύαμε χρήματα στο κουμπαρά γιατί τώρα γ*****α! Απλώς ήθελα να παραδώσω  ένα και μοναδικό παράδειγμα για να κατανοηθεί όσο το δυνατό καλύτερα, αλλά θα αναφέρω κι ένα δεύτερο που είναι άκρως ενδιαφέρον!

Πάρτε παράδειγμα τα μυρμήγκια αν θέλετε! Σίγουρα έχετε παρατηρήσει και ειδικότερα αυτή την εποχή πως τα μυρμήγκια μαζεύουνε τροφές, σπόρους, μύγες, κατσαριδούλες κ.α. για τον μακρύ βαρύ χειμώνα που έρχεται. Είδατε; Αυτά λοιπόν τα μυρμηγκάκια που βρίσκουνε τέτοιο μυαλό να σκεφτούν ότι έρχεται μακρύς βαρύς χειμώνας και απλώνουν το στρατό τους για να αποθηκεύσουν τροφή, δε μπορώ να καταλάβω… χαχα πλάκα κάνω! Και βέβαια ξέρω αλλά δε με παίρνει να σας το παρουσιάσω τώρα γιατί ήδη «τελειώνει το τσιγάρο».

Όμως αναμφισβήτητα συνιστώ γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν (γιατί αυτοί που γνωρίζουν... απλά γνωρίζουν!) όοοοταν βρείτε κάποιο χρόνο στο σερφάρισμά σας… να ψάξετε και να μελετήσετε λίγο την οργανωτικότητα των μυρμηγκιών σε πολλά θέματα γιατί σίγουρα είναι άξια παραδειγματισμού για εμάς τους θνητούς ανθρώπους. Γιατί είναι θέμα οργάνωσης!

Κλείνοντας, θέλω να διευκρινίσω ότι υπάρχουν κατά βάση και προπάντων κατ’ εμέ(!!!) 3 βασικές ενέργειες οι οποίες είναι η σωματική, η ψυχική και η νοητική. Θέλω να τονίσω με αυτό ότι δεν είναι να «καβατζώσουμε» ενέργεια μόνο σωματικά και να πούμε π.χ. «ας κοιμηθώ 10 ώρες σήμερα… και άλλες 10 ώρες σήμερα… σήμερα θα κοιμηθώ 12 ώρες γιατί πού ξέρεις μπορεί να έρθει κάποια μέρα που να πρέπει να κοιμηθώ 5 ώρες» Ντάξ…  μιλάω απλά για να μπορέσω να γίνω κατανοητός… υπάρχουν λοιπόν και ψυχικά και νοητικά αποθέματα. Ο καθένας να σκεφτεί τα δικά του… αλλά πάντα για το καλό των όλων E:;!!!

Να, ας πούμε το άλλο κειμενάκι το έχω είδη έτοιμο! Και θα είμαι στην ώρα μου, και δε θα φάω και ώρα για να σκεφτώ και να γράψω!Μου χα! Τα λέμε!

bmcakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου