Εικόνα

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ας γίνουμε όλοι πιο δυνατοί!



Η γνώση λένε είναι δύναμη...

Αλλά με μία παράφραση της Σέρσει Λάνιστερ θα λέγαμε ότι η δύναμη είναι δύναμη!


Όχι.

Η γνώση είναι αυτή που φέρνει τη δύναμη. Εξαρχής, γνωρίζεις πώς να χειραγωγείς ή να πείθεις με λογικές ή επιστημονικές εξηγήσεις τον άλλο, ώστε να σε εμπιστευθεί. Να σου εμπιστευθεί το μέλλον του, ως πολλά υποσχόμενο πολιτικό∙ να σου εμπιστευθεί τη δουλειά του, ως χαρισματικό ηγέτη και διαχειριστή.

Γενικά χρειάζεται γνώση ενός αντικειμένου για να μπορέσεις να ασχοληθείς μαζί του. Είτε γνώση μέσα από βιβλία και μελέτη, είτε μέσα από εμπειρίες ζωής και γνώση μεταφερόμενη από τους «παλιούς», παππούδες, γονείς κλπ.

Αν αυτό το επιχείρημα το προεκτείνουμε χωρίς να μπουν στο επιχείρημά μας ιδιοτελή στοιχεία, θα μπορούσαμε να πούμε πως και η μυθιστορηματική γνώση είναι δύναμη, που πρέπει να μεταδοθεί.

Όπως όμως λέει κι ένας στίχος:
«αν το βιβλίο μένει χρόνια στο κελί του, στο ράφι του, δε δικαιούται φίλε να 'χει γνώμη»...

Άρα ποιο το νόημα να διαβάζουμε ένα βιβλίο αν μετά δεν το μεταδώσουμε; Δεν δώσουμε και σε άλλους ανθρώπους να γνωρίσουν τη μαγεία του;

Έτσι, άρχισε μία όμορφη πρακτική από σήμερα (9.3.14) στο Jive, ένα όμορφο μέρος, για να απολαύσεις τον καφέ σου, το βιβλίο σου και που ξέρεις...;
Να ανταλλάξεις ένα παλιό σου βιβλίο με ένα άλλο!

Να δώσεις και να πάρεις!
Αν έχεις βιβλία σκονισμένα σε ράφια, που ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ και μερικές φορές απλώς σου πιάνουν ΧΩΡΟ, δώσε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να γεμίσει από τις γνώσεις που σου προσέφερε και πάρε ένα άλλο στη θέση του!

Ανταλλάσοντας γνώση, ανταλλάσουμε δύναμη!
Ας γίνουμε λοιπόν πιο δυνατοί!

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει πρωινές ώρες από το Jive στο Ρέθυμνο (δεν δίνω πληροφορίες, ψέξτε και βρείτε το!) και ας ρωτήσει το Στέλιο!

Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου