Εικόνα

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός (BMC)




Φεύγει το 12 μπαίνει το 13. Κάλο είναι σε κάθε αλλαγή να κάνουμε μία στάση. Να κάνουμε έναν απολογισμό. Να πούμε τι κάναμε, τι δεν κάναμε… τι θα θέλαμε να κάνουμε.
Είναι καλό να σταματάμε πότε – πότε να συνειδητοποιούμε ότι είναι ώρα για αλλαγή. Μια αλλαγή όχι βεβιασμένη, μια αλλαγή φυσική. Όπως η αλλαγή του χρόνου. Όπως η αλλαγή της ημέρας κ.α. Αλλά, για μένα, είναι επίσης καλό και καλύτερο να βάζουμε στόχους για το μέλλον. Με άλλα λόγια να ονειρευόμαστε. Να βάζουμε μικρές προκλήσεις ρε παιδί μου στον εαυτό μας, έτσι, επειδή θέλουμε να ζούμε ανήσυχα και όχι ήσυχα! (αυτό πάει για λίγους)
 Να κρατάμε τύπου φάση ημερολόγιο. Κάποιες φορές είναι ωραίο να ξεθάβεις στιγμές που είχες «θάψει». Κάποιες φορές έχει πλάκα. Κάποιες… Αυτή τη φορά λοιπόν καλώ όσους μπαίνουν στον κόπο και διαβάζουν αυτές τις σελίδες, να κοπιάσουν λίγο παραπάνω. Θα θέσω κάποιες ερωτήσεις να απαντήσουμε για τη χρονιά που πέρασε έτσι για έχουμε κάποιο μπούσουλα για το που ήμασταν, που είμαστε και που πάμε… 
Οπότε:
 1.       Ποια ήταν η πιο χαρούμενη στιγμή του χρόνου; (μπορεί να ήταν μια μικρή περίοδος και όχι απαραίτητα μια στιγμή, μπορεί να ήταν μέρες, εβδομάδα, μήνας… λέω τώρα εγώ…)
2.       Ποια ήταν η πιο δημιουργική στιγμή του χρόνου; (παρομοίως με τα παραπάνω σχόλια)
3.       Ποια στιγμή με την οικογένεια σου θα θυμάσαι; (γιατί όπως και να το κάνουμε έχουμε και μία οικογένεια…)
4.       Ποια στιγμή με τους φίλους; (πιθανόν θα είναι ξενύχτι ε…; Μπορεί και όχι…)5.       Αν γύρναγες πίσω, ποια απόφαση είναι αυτή που θα έπαιρνες πίσω;6.       Τι θέλεις να ξεχάσεις; (μία να το φέρετε στο νου σας και μία να το κάψετε…)
7.       Ποια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα ήταν η καλύτερη της χρονιάς; (χαχα έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…)
Δεν θέλω να γράψω άλλες. Πραγματικά, αυτές θέλουν σκέψη για να καταφέρουμε να απαντήσουμε πραγματικά (εκτός της τελευταία). «Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπουμε». Παρ’ όλα αυτά εγώ θα ήθελα κι άλλες…
Οπότεγκούχου.. γκούχου…
 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!
Με το καλό να μας βγει, με το καλό να μας μπει!!! 
bmcakis@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου