Εικόνα

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Βαρεμάρα (BMC)





Η βαρεμάρα είναι κάτι σαν κακός ιός στην σύγχρονη εποχή μας, όπως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ρουτίνα και η μηχανοποίηση. Περιφέρεται ελεύθερα στον αέρα και εισχωρεί ιδιαίτερα σε «νέους» οργανισμούς οι οποίοι ακόμα είναι αδύναμοι και αγνοί. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσετε και να μη ξεκολλήσετε! Προσοχή!

Καταρχήν να εξετάσουμε τα συμπτώματα του ιού αυτού για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αν τον έχουμε ή όχι. Έπειτα, σε περίπτωση που έχουμε προσβληθεί, χρειάζεται να βρούμε τρόπο για να τον εξοντώσουμε μια για πάντα… αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να μας μείνει για πάντα. Σαν καρκίνωμα.

Ξεκινώντας πρέπει να πούμε ότι η Βαρεμάρα είναι η μεγάλη Μάνα η οποία έχει δύο κόρες, τη Μικρή Βαρεμάρα και τη Μεγάλη Βαρεμάρα.

Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε μία εικόνα στη Μικρή Βαρεμάρα θα ήταν κάπως έτσι: 

Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε μία εικόνα στη Μεγάλη Βαρεμάρα θα ήταν κάπως έτσι:



Η Μικρή βαρεμάρα θα λέγαμε ότι βγαίνει από την ψυχή. Είναι εκείνες οι φορές που λέμε «βαριέμαι» και δε ξέρουμε γιατί. Είναι εκείνες οι μικρές καθημερινές στιγμές που δεν το καταλαβαίνουμε, απλά λέμε ότι βαριόμαστε. Ξέρεις, απλά «φφ βαριέεεεμαιιι……»

Το αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να «σπάσεις» τη δραστηριότητα που κάνεις εκείνη τη στιγμή με μία άλλη δράση. Π.χ. Να πας έναν περίπατο (ο οποίος είναι ιδανικός για άπειρες αρρώστιες…), να διαβάσεις κάτι που θα σε εμπνεύσει, να ακούσεις ένα τραγούδι… τέλος πάντων στη θέση της δράσης που κάνεις, να βάλεις μία άλλη… μικρούλα… η οποία θα σε ευχαριστήσει έστω και λιγουλάκι!

Υπάρχει μία μικρή παγίδα… να της δώσουμε μεγαλύτερη αξία από εκείνη που της πρέπει και ξαφνικά από Μικρή... να μεταμορφωθεί και να γίνει Μεγάλη! Οπότε, Προσοχή! Την αναγνωρίζουμε εκείνη τη στιγμή, ναι… βαριόμαστε λίγο, ναι…. Νταξ, κάνουμε κάτι άλλο τσακ τσακ! Έφυγε, τέλος! Neeeext!

Το πρόβλημα βρίσκεται στη Μεγάλη Βαρεμάρα. Αν η Μικρή βαρεμάρα βγαίνει από την ψυχή, η Μεγάλη Βαρεμάρα βγαίνει από τα εσώψυχα! Δηλαδή αν η Μικρή Βαρεμάρα είναι «φφ βαριέεεεμαιιι……» η Μεγάλη Βαρεμάρα είναι «Β-Α-Ρ-Ι-Ε-Μ-Α-Ι»… και φανταστείτε το σε μια ταμπέλα με φωτάκια γύρω-γύρω να αναβοσβήνουν.

Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπός μας έχει αρρωστήσει για τα καλά και χρειάζεται άμεσα βοήθεια… είτε από τον εαυτό του, είτε από εμάς! (ντιν ντιν!) Μετά από μέρες έρευνας και γκάλοπ αποδείχτηκε ότι , συνήθως, ο άνθρωπος μας στην περίπτωση αυτή δεν ικανοποιείται με τίποτα. Δε τον γεμίζει τίποτα. Δε τον νοιάζει τίποτα. Πάντα ψάχνει κάτι άλλο ή κάτι ακόμα.

Μα πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Στραβός είναι; Μουγκός; Κουτσός; Τελείως παράουρος; Όχι… αλλά κι αυτό είναι δύσκολο να του το εξηγήσουμε… ας είναι!

Η Μεγάλη Βαρεμάρα, επειδή  είναι και «μεγάλη», πρόλαβε και έκανε μία κόρη που το όνομα αυτής είναι Τεμπελιά! Τώρα… δεν ξέρω ποιον βρήκε και έκανε την κόρη αυτή… πάντως η Τεμπελιά, τα έχει γ*****ι όλα!

Έχει πιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων όπου φυσικά ασχολούνται με το Ιντερνέτ, με την καλοπέραση και γενικά, εφόσον ζούμε στον Δυτικό Πολιτισμό…. το Fast Food. Να γίνονται όλα γρήγορα και συνέχεια! Γρήγορη γνώση, γρήγορη τροφή και καθόλου αργή χώνεψη… πάμε πάλι πίσω στο θέμα μας γιατί ανοίγουμε άλλες δουλειές με αυτά!

Η Μεγάλη Βαρεμάρα είναι ένας κακός ιός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους όπως κατάθλιψη, απομόνωση, στρες, κρίσεις πανικού. (ντιν ντιν ντιν ντιν ντιν ντιν!).

Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπός μας πρέπει να αλλάξει λίγο, τουλάχιστον, τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Εδώ ο άλλος, ο Αλχημιστής, γύρισε όλο τον κόσμο για να καταλάβει πως ο θησαυρός ήταν στα πόδια του! Δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως έχει μάθει να τα βλέπει από μικρός... ούτε όπως του έχει μάθει η κοινωνία να τα βλέπει. Δεν είναι απαραίτητα τα πράγματα έτσι όπως έχει συνηθίσει να τα κάνει… γιατί πολύ απλά υπάρχουν «κακές» συνήθειες.

Σαφώς και είναι μία επίπονη διαδικασία που θέλει επιμονή. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να «κάψει» παλιές συνήθειες που ΝΟΜΙΖΕ ότι του άρεσαν. Αλλά είναι αναγκαίο… όπως τρώμε τροφή, πίνουμε νερό για να θρέψουμε τον οργανισμό μας, το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται και με την ψυχή μας. Πόσες φορές θα το πούμε;!;!;!

Είναι καλό να έχουμε ένα χόμπυ! Ακόμα καλύτερα να είναι ένα δημιουργικό χόμπυ! Το ζητούμενο είναι ναααααα μηηηηηηηηη βααααααριοοοομμαααασσσστεεεεεεεεεεεεεε!!!!

bmcakis@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου