Εικόνα

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η Ουσία...


Μαθαίνοντας να κοιτάμε διαφορετικά, βλέπουμε αλλιώς...




Γεγονός, αν μη τι άλλο... Δε χρειάζεται να ζούμε, να ενεργούμε και να αντιδρούμε πάντοτε στηριζόμενοι σε αυτά που προσλαμβάνουν οι πέντε μας αισθήσεις, και πιο συγκεκριμένα, τα μάτια μας...

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «Από αυτά που ακούς, μην πιστεύεις τίποτα. Από αυτά που βλέπεις, πίστευε τα μισά». Αν όμως η περίσταση απαιτεί... μία άλλη προσέγγιση από την απόλυτα στεγνή και ρηχή πολλές φορές οπτική των ματιών μας, τι γίνεται;

Τότε καταλαβαίνουμε γιατί ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα από τα κορυφαία έργα της ανθρώπινης διανόησης! Ένα τελείως απλοϊκά γραμμένο παραμύθι που μπορεί να επηρεάσει μικρούς και μεγάλους. Που μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στον αναγνώστη σε κάθε ανάγνωση... Αλλά ξεφεύγουμε!

Η ουσία λοιπόν είναι αυτό ενδιαφέρει τον BMC και μας το δείχνει... Μέσα από ένα όμορφο βίντεο, πραγματοποίησε την ιδέα που είχε καιρό... Γιατί συνήθως έτσι γίνεται! Πρέπει να περάσει καιρός για να γίνει κάτι. Σαν τον σταλαγμίτη και το σταλακτίτη (πάντα ξεχνάω ποιος είναι ποιος! Από κάτω προς τα πάνω... Από πάνω προς τα κάτω... Κάτω... Πάνω...) Σταγόνα - σταγόνα για να ενωθεί το ταβάνι με το πάτωμα... Ο ουρανός με τη γη! Η ιδέα με την πράξη.

Η ουσία λοιπόν είναι μία ιστορία που μπορεί να λάβει χώρα οπουδήποτε πάνω στον πλανήτη, όλες τις ώρες. Είναι η ζωή που μπορεί να έρθει τούμπα από τη μια στιγμή στην άλλη και τότε είναι που πρέπει να αναρωτηθείς: Θα προσπαθήσω να δω έτσι όπως μπορώ πλέον, ή θα πεθάνω από κατάθλιψη προσπαθώντας να κάνω κάτι που συνήθιζα μέχρι τώρα; Η απάντηση μπορεί να μοιάζει εύκολη και σχεδόν αυτονόητη αλλά μακάρι να ήταν. Δεν προσαμόζονται όλοι στις αλλαγές που τους φέρνει η ζωή. Κουτουλάνε στα εμπόδια αντί να προσπαθήσουν να τα υπερβούν. Κι εκεί φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος... Στην ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ!

Εμπρός λοιπόν, ας πάρουμε παράδειγμα από τους δυνατούς αυτού του κόσμου. Και φυσικά δεν εννοώ όσους έχουν μυϊκή δύναμη ή εξουσία! Μιλάω για όσους έχουν το σθένος να παλέψουν παρά τις αντιξοότητες και να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους την ίδια τους τη ζωή.

Και ας θυμηθούμε λίγο τα πρόσωπα της κρίσης...


http://deadmic314.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου