Εικόνα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τι πιο Αξιοπρεπές - RIP Killah P (BMC)



Ήθελα  πολύ αυτή η μικρή γωνιά του διαδικτυακού κόσμου να ασχοληθεί με το  τραγικό γεγονός που απασχολεί τελευταία όλο τον σκεπτόμενο κόσμο (εντός και εκτός Ελλάδας…), τον φόνο του Παύλου Φύσσα Α.Κ.Α Killah P


Στην αρχή δίσταζα να αρχίσω από κάπου και σκεφτόμουν μήπως φανεί «κάπως» και κάποιοι πουν ότι ίσως να εκμεταλλευτώ «κάτι» και ξέρετε… οι γνωστές αμφιβολίες που σε κρατάνε «κάτω». Οπότε, πήρα την απόφαση να υπογραμμίσω κάτι που το έκαναν απειροελάχιστοι, από ότι είδα και διάβασα (και δεν ήταν λίγα…), γιατί ένοιωθα την ανάγκη. 


Τον Killah P δεν έτυχε να τον γνωρίσω προσωπικά, αλλά από όσο με θυμάμαι να ασχολούμαι με το RAP (και πιο πριν), στην δικιά μου γωνιά, θυμάμαι να ασχολείται και εκείνος, στη δική του γωνιά. Ανά καιρούς έβλεπα το όνομα του σε διάφορες RAP δραστηριότητες. Εκεί… να δίνει τον αγώνα του για σκεπτόμενο και αντιδραστικό RAP, εκεί… να συνεχίζει εκείνος όταν άλλοι παρέκλιναν της πορείας και το έβαζαν σε μαγαζιά, σε ταμπέλες και καλούπια. 


Να ονειρεύεται κι αυτός «ένα ενωμένο HIPHOP, ένα επικίνδυνο ΗΙPHOP…».

Το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα αφού μετά από χρόνια καλλιτέχνες από το HIPHOP και το LOWBAP θα ενωθούν για να δώσουν μία κοινή συνέντευξη (και θέλω να σημειώσω σ’ αυτό το σημείο ότι καλύτερο θα ήταν να μην μείνουμε στην παρουσία του θέματος – δηλαδή ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι – αλλά στην ουσία του, την πραγματοποίηση του ονείρου).  



Δυστυχώς για να γίνει αυτό έπρεπε να «φύγει»… και εδώ είναι το σημείο που θέλω να σταθώ και να αναπτύξω.



Ο  Killah P λοιπόν «έφυγε» ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ. Έμεινε όρθιος και αντιστεκόταν στην ΆΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ επίθεση που δέχτηκε… προφανώς από ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ.



Έφυγε αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει τη θέση των «δικών» του, των φίλων του!

Έφυγε σαν λιοντάρι που έδειχνε τα δόντια του και βρυχιόταν μέχρι τη τελευταία στιγμή! Έφυγε καθώς υπερασπιζόταν ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ του με ότι όπλα είχε εκείνη τη στιγμή, τα χέρια του!

Έφυγε δείχνοντας την Αλήθεια… στα δύσκολα…



Μα… τι πιο τιμητικό; Τι πιο αξιοπρεπές; Τι πιο Ανδρείο;



Προφανώς και ούτε «έφυγε» ούτε και θα «φύγει» ποτέ. Κανένας Ήρωας δεν χάθηκε από την Ιστορία... και ναι, ο Killah P είναι ένας Ήρωας για την σύγχρονη ιστορία του παγκόσμιου hiphop και γενικότερα...!



…και όπως αναφέρει ο Θήτα Ρο από Taburo Bota στο τραγούδι ΩΨΧ:


/span>
 «… ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...»»



Έχοντας λοιπόν παράδειγμα τον Killah P… μας μένει ένα σοβαρό ερώτημα που χρειάζεται ο καθένας μας να στοχαστεί…



εμείς, τι θα κάναμε για τις ΙΔΕΕΣ μας;



bmcakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου