Εικόνα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ενδιαφέρουσα Είδηση - Mos Def (BMC)




 Αυτή τη φορά η γωνιά μας θα «κλέψει» μία ενδιαφέρουσα είδηση (!) και θα κάνει ένα διάλλειμα από τη θεωρία… για να γίνει λίγο πιο διαδραστική (!) - όχι πως δεν ήταν.

Όποιος γνωρίζει τον Mos Def να σηκώσει το χέρι!

Ως ένδειξη σεβασμού…

Κι όσοι δεν τον γνωρίζετε, πιθανόν θα τον έχετε ακούσει στο παρακάτω μουσικό κομμάτι…


Ναι, αυτός είναι ο Mos Def, που έπαιζε τα «πιστολίδια» και φώναζε  tomorrow is another day” !  Ράπερ και ηθοποιός.

Ας δούμε λοιπόν, για πιο λόγο, έκανε τι:

“Καθώς ξεκινάει αυτή τη βδομάδα το Ραμαζάνι, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι στις φυλακές του Γκουαντάναμο συνεχίζουν την απεργία πείνας τους. Από αυτούς, οι 45 υποβάλλονται σε αναγκαστική σίτιση, μια επώδυνη διαδικασία όπου ένας μακρύς, λεπτός πλαστικός σωλήνας μήκους ενός περίπου μέτρου εισέρχεται από τη μύτη για να φτάσει βαθιά στον οισοφάγο.

Αρχηγοί της μουσουλμανικής κοινότητας ζητούν από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα να σταματήσει την πρακτική κατά τη διάρκεια της μηνιαίας νηστείας. Οι εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στις Η.Π.Α. πιστεύουν πως είναι λάθος να υποβάλλονται οι κρατούμενοι του Γκουαντάναμο σε αναγκαστική σίτιση, αλλά δείχνει ιδιαίτερη ασέβεια όταν αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. δηλώνει πως θα σεβαστεί το Ραμαζάνι, αφού δεν θα ταΐζει τους κρατούμενους κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μονάχα τη νύχτα, όπως ορίζει το Κοράνι.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, ο δημοφιλής ράπερ Mos Def, γνωστός σήμερα με το όνομα Γιασίν Μπέϊ, δέχτηκε να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτηση.”

 Προσοχή! Το παρακάτω βίντεο είναι λιιιγο σκληρό... και σας το λέω «εγώ», που πρόσφατα είδα να μου καρφώνουν 4 βίδες στο 5ο δεξί μετακάρπιο οστό (!)

 
Πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου