Εικόνα

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Διακοπές (BMC)



Μιας που είναι τέτοια η περίοδος και βλέπουμε φοιτητές να φεύγουν από πόλεις, φοιτητές να γυρνάνε σε πόλεις και το ίδιο να κάνουν εργαζόμενοι, φαντάροι κ.α… θα ήθελα να θίξω αυτό το θέμα, το θέμα το διακοπών.

Σίγουρα είναι απαραίτητο, όσο απαραίτητο είναι να ανασαίνουμε, να τρώμε και να πίνουμε, να κάνουμε διακοπές. Είναι ζωτικής σημασίας.

Κάποιοι το έχουν καταλάβει και πολύ έξυπνα κάνουν τους υπολογισμούς τους ώστε να μπορέσουν να το «σκάσουν» για κάποιες μέρες από την πόλη τους από την δουλειά τους από οπουδήποτε. Κάποιοι άλλοι δεν το έχουν χαμπαριάσει ακόμα αυτό και δεν φροντίζουν για μία προσωπική ξεκούραση λίγων ημερών και μένουν συνεχώς στη ρουτίνας της δουλειάς, του σπιτιού. Δεν είναι το θέμα τους το οικονομικό, αυτοί είναι άλλη κατηγορία… απλά τους έχει στραβώσει η ρουτίνα… και μετά ψάχνουν το γιατί;!

Πραγματικά, αν έχετε τέτοια άτομα δίπλα σας, βοηθήστε τους να δουν! Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τον φιλικό σας κύκλο, από τον κύκλο της δουλειάς, του πανεπιστημίου ή ακόμα και της οικογένειας…  πείτε τους «χρειάζεσαι διακοπές» γιατί αλήθεια σας λέω είναι θεόστραβοι από τη ρουτίνα που ζουν.

Μια άλλη κατηγορία είναι αυτοί που κάνουν διακοπές… αλλά δεν κάνουν διακοπές! Αφού κάνουν τα ίδια πράγματα. Πάλι καφέ. Πάλι παρέες. Πάλι ξενύχτια. Γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους; Ξα τους...

Η κατηγορία που αυτή την περίοδο φαντάζομαι ότι τιγκάρει, είναι η άφραγκη. Απόλυτα κατανοητό. Αλλά και πάλι… για εσάς τους φτωχούληδες του Θεού έχω την λύση, δηλαδή όχι εγώ μία μεγάλη κυρία του 21ου αιώνα.

Λέει λοιπόν, γκούχου γκούχου:

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ»

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να πάμε διακοπές στην Ταϊλάνδη για ένα μήνα. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε ένα βουνό και να μείνουμε σε μία βίλα πολυτελείας για 1 βδομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να αφήσουμε την πόλη μας! Μπορούμε να τα βολέψουμε αν πραγματικά θέλουμε, θεωρώ…

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να αφήσουμε τα σκουπίδια που έχουμε μαζέψει με τον καιρό. Είναι ευκαιρία και σαν τέτοια πρέπει να την βλέπουμε, σε κάθε τέτοια περίοδο να ξαναθυμόμαστε λίγο ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε… και τέλος πάντων όπως έλεγα την προηγούμενη φορά να κάνουμε έναν απολογισμό. Το σημαντικό είναι να μην χάνουμε το «κέντρο» μας! Αυτό είναι διακοπές! Αυτό είναι ανανέωση!

Ψτ ε..

και κάτι άλλο..

«ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!»

Οκ, έκανες τις διακοπές σου, έκανες τις παρέες σου, τις καφρίλες σου, τον απολογισμό σου… τώρα όμως, πίσω στη δουλειά! Ο καθένας στο πόστο του και πάμε για δουλειά!
Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε… όχι υποδουλωμένα φυσικά, συγκεντρωμένα εννοώ.
Απλά αυτό… όσο περισσότερο ανανεωθείς τόσο καλύτερα δουλεύεις όταν γυρίσεις πίσω. Πιο ξεκούραστα, πιο αποτελεσματικά, πιο οργανωμένα, και το πιο σημαντικό, με περισσότερη διάθεση. Μην καταφέρουν να μας το πάρουν αυτό! Ευ-Διάθεση!

…και από κει και πέρα γνωρίζουμε ότι «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου