Εικόνα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πολιτική (BMC)




Από όταν ήμουν μικρός δεν τα πήγαινα καλά με την πολιτική. Και για να πω την αλήθεια, όχι δεν τα πήγαινα καλά με την πολιτική, με τους πολιτικούς δεν τα πήγαινα καλά. Όποτε άνοιγα την ΤV και άκουγα κάποιον από αυτούς να μιλάει, σπάνια καταλάβαινα τι έλεγε, τι ήθελε να πει. Ακόμα και σήμερα το ίδιο συμβαίνει.

Δε λέω… φταίει και το «μορφωτικό» μου επίπεδο που δε μου επιτρέπει να κατανοώ κάποιους όρους που χρησιμοποιούν. Βλέπετε, σήμερα έχει γίνει και επιστήμη… Πολιτική Επιστήμη που λένε. Το θέμα είναι ότι σε αυτή την πάστα των «αμόρφωτων» δεν είμαι ΜΟΝΟ εγώ.

Ξαναλέω, το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική, το πρόβλημα είναι οι πολιτικοί. Θεωρώ την Πολιτική αρκετά σημαντική για την βελτίωση της κοινωνίας και του ανθρώπου αδιαμφισβήτητα.

Παρατηρώ τον τελευταίο περίπου χρόνο και ίσως λίγο παραπάνω, η πολιτική έχει πάρει τα πάνω της. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, θα μιλήσουν όλοι πολιτικά ή αλλιώς… όλοι έχουν να πουν και να αναπτύξουν πολιτικές θεωρίες.

Τι γίνεται όμως με την πάστα των ανθρώπων που προανέφερα πριν; Πώς θα καταλάβει κάποιος, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα με τόση διπλωματία που χρησιμοποιούν; Πώς θα εμπιστευτεί κάποιος έναν πολιτικό για να πάει να ρίξει την ψήφο με την καρδιά του; Πώς θα γίνει να αναγνωρίσουμε τον άνθρωπο που θα μας κάνει να πούμε «ναι, αυτός είναι άξιος!»;

Κάποιες προτάσεις από τον ΛΑΟ ΤΣΕ:  

«Όταν ο κυβερνήτης είναι σοφός, οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνον ότι υπάρχει. Όταν ο κυβερνήτης είναι δίκαιος, οι άνθρωποι τον αγαπούν και τον εκτιμούν. Όταν ο Κυβερνήτης είναι επιδέξιος, οι άνθρωποι τον φοβούνται. Όταν ο Κυβερνήτης είναι αυταρχικός, οι άνθρωποι τον βρίζουν και τον περιφρονούν. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, ποτέ δε θα σε εμπιστευτούν. Ο Σοφός προσέχει τα λόγια του σαν να επρόκειτο να παρερμηνευθούν, όταν όμως η πρόθεσή του πραγματοποιηθεί, οι άνθρωποι θα πουν: Πραγματικά, εμείς το κάναμε!»

«Διοίκησε τη χώρα με δικαιοσύνη και τις πολεμικές επιχειρήσεις με στρατηγική. Χαλιναγώγησε τη δύναμή σου, όταν διοικείς. Όταν αυξάνουν οι απαγορεύσεις, οι άνθρωποι γίνονται φτωχότεροι, όταν τα όπλα πλεονάζουν, το χάος επικρατεί, όταν  πληθαίνουν οι επιδέξιοι, αυξάνουν τα συστήματα, όταν οι νόμοι πολλαπλασιάζονται, παράνομοι ξεπηδούν.

«Αν ο Κυβερνήτης συγκρατείται, οι άνθρωποι βελτιώνονται. Αν έχει αυτοκυριαρχία, διατηρείται η τάξη. Αν δεν επεμβαίνει, οι άνθρωποι ευημερούν. Αν δεν απαιτεί, οι άνθρωποι ακολουθούν τη φυσική πορεία.»

«Αφήστε να κυβερνήσει αυτός που βλέπει την εξουσία σαν τον εαυτό του. Δώστε τη δύναμη σ’ αυτόν που αγαπά τον λαό σαν τον εαυτό του.»

«Πρέπει να κυβερνάς μια χώρα όπως τηγανίζεις ένα μικρό ψάρι. Με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς να το παρακάνεις.»

Θα έλεγα ότι είναι πολύ απλά λόγια και κατανοητά, αλλά με μεγάλη δύναμη. Έτσι, τώρα νομίζω, αν έχουμε αυτά τα λίγα λόγια  (γιατί σίγουρα είναι κι άλλα και όχι μόνο από τον Λάο Τσε…) μπορούμε να μετρήσουμε κάποιον αν είναι ή όχι άξιος.

Ένα τελευταίο μήνυμα προς τους hiphopάδες φίλους. Όχι από εμένα… αλλά από έναν Ζωντανό Θρύλο της ελληνικής Hip Hop, τον Νικόλα:

«ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΡΑΠ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ… ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΡΑΠ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ…Ο ΕΧΡΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΟΣ!!!»

 
Κλικ στην εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου