Εικόνα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Για όσους μεγάλωσαν με IRON MAIDEN - Δωράκι (BMC)




Μια μέρα άνοιξα το e-mail και ένας καλός φίλος μου είχε στείλει ένα δωράκι. Είχα ακούσει κάποτε ότι τα δώρα είναι για να τα δωρίζεις.

Λέει λοιπόν: “Για όσους μεγάλωσαν με Iron Maiden, και όχι μόνο. Ένα βιβλίο με όλους τους στίχους τους και ανάλυση.”
 
Ορίστε λοιπόν:


ΥΓ:  Τι μπορεί να κρύβει ένα τραγούδι ε;!

bmcakis@gmail.com        

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα Σεμπάχ (BMC)



Σε τι εποχή σου ‘λάχε να ζήσεις και ‘συ ρε Σεμπάχ; Δεν μπορούσες να επιλέξεις κάποια άλλη; Μια πιο ήρεμη ας πούμε, χωρίς τέτοια ανθρώπινη απαξίωση, ή αλλιώς χωρίς πολέμους και φτώχεια και αρρώστιες. Και θα μου πεις εσύ: «σιγά που θα μπορούσα να επιλέξω. Αφού γι' αυτό είμαι εγώ, για να ζω στα δύσκολα».

Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν περνάς και τόσο άσχημα έτσι; Το καφεδάκι σου πίνεις, το κρασάκι σου, έχεις ένα πιάτο φαγητό και ένα κεραμίδι στην κεφαλή σου. Δεν είναι τόσο κακό που δεν βρίσκεις δουλειά… μεροκάματο από εδώ μεροκάματο από εκεί, βγαίνει το νοίκι. Εσένα δε σου χρειάζονται πολλά ρούχα, ούτε καινούργια αυτοκίνητα.  Σίγουρα όμως κάποια στιγμή πρέπει να σταθεροποιηθείς και «να φτιάξεις το μέλλον σου». Όπως λένε… το μέλλον σου είναι να φτιάξεις οικογένεια…. και αυτό θέλει σταθερότητα!

Παρ’ όλα αυτά  εσύ δε μασάς. Ψάχνεσαι ασταμάτητα και κοιμάσαι ανήσυχα. Ο κύκλος γύρω σου, σου λέει «χαλάρωσε» και ‘συ τους λες ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια τώρα, αργότερα θα ‘ναι η ώρα. Δεν μπορούν να το νοιώσουν αυτό γιατί εσύ έχεις διαλέξει άλλο δρόμο από τους συνηθισμένους. Αντιθέτως, εναντιώνονται απέναντί σου. Δε σε πειράζει ούτε κι αυτό, αντέχεις να προχωρείς και οι άλλοι να πέφτουν, έχει γίνει πολλάκις και θα συνεχιστεί γιατί… έτσι πάει!

Είσαι πεισματάρης. Αυτό δε σε ωφελεί και το ξέρεις. Σου λένε: «μη δίνεις σημασία, από το ένα να μπαίνει, από το άλλο να βγαίνει», εσύ όμως αυτό το σιχαίνεσαι.

Όπως και να ‘χει εσύ προχωράς ακούραστα και «χωρίς μυαλό». Προχωράς με γεμάτη καρδιά και πάντα σε ετοιμότητα για να δοθείς, όπου χρειάζεται. Αυτό θες να μάθεις στον κόσμο και αυτό το παράδειγμα δείχνεις. Δεν θες τα «μπράβο» τα ψεύτικα, δε σε νοιάζει να δεις τους καρπούς να ανθίζουν  για να ικανοποιηθείς. Ξέρεις ότι κάποτε θα ανθίσουν και θα προσφέρουν τα αρώματά τους.  Σε ικανοποιεί μόνο και μόνο ότι συνεχίζεις.

Συνέχισε λοιπόν και να μην ακούς τους ποιητάδες της εποχής μας… συνέχισε έτσι όπως είσαι και θα δεις, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα Σεμπάχ!