Εικόνα

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μια Ζωή Την Έχουμε (BMC)




Είναι μία κουβέντα που δεν την έχουμε ακούσει και λίγες φορές. Είναι μία κουβέντα που πιθανόν να έχουμε πει ή σκεφτεί, αρκετές φορές. Όμως, είναι απλώς μία κουβέντα…;

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι τρόπος ζωής. Γιατί όχι ε; Ναι, είναι τρόπος ζωής. Όπως και παρεμφερείς κουβέντες του στυλ «ζήσε το τώρα γιατί δε ξέρεις τι θα σου συμβεί μετά», «μπορεί όπως προχωράω να πέσει ένα αεροπλάνο πάνω μου» και τέτοια. Και ξαναλέω… ναι, είναι τρόπος ζωής και αρκετά ωραίο να σκέφτεσαι έτσι. Δίνεις σημασία στα πράγματα και στις πράξεις σου. Περνάς καλά με όλο το «είναι» σου.

Αλλά…

Τι γίνεται με εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοιες κουβέντες για κάποιου είδους άμυνα; Δηλαδή, παρουσιάζοντας το στυλ τού «μια ζωή την έχουμε» μπαίνουν σε καταστάσεις παρεκτροπής και φυσικά εγωισμού. Τι ναρκωτικά παίρνουνε… τι «σκανδαλιές» κάνουνε… δε το συζητάμε! Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω ότι ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που έχει δει τέτοια άτομα, ε;

Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπός μας, δεν λέει κάθε στιγμή ότι μπορεί να συμβεί κάτι απρόοπτο και γι’ αυτό ο αυθορμητισμός του να τερματίζει. Μια, δυο φορές να το πει νομίζω ότι φτάνει. Γιατί όταν έρχονται τα δύσκολα, όπου εκεί φαίνεται η αλήθεια… εφόσον έχει ποτίσει το κεφάλι του με αυτή τη νοοτροπία, θα δράσει αναλόγως. Χωρίς να σκεφτεί το μετά, χωρίς να σκεφτεί το τώρα, χωρίς να σκεφτεί τους δίπλα του… και γενικά χωρίς να σκεφτεί! Είναι ωραίο να μη σκέφτεσαι καμιά φορά ε;! Και τελικά θα πράξει ανάλογα, αυθόρμητα, παράλογα… και τι τον νοιάζει; Αφού μια ζωή λέει ότι την έχει. Ωραία άμυνα, ωραία δικαιολογία για να κοροϊδέψει τον εαυτό του, νομίζοντας ότι έχει το δικαίωμα…
Όταν πας να του κάνεις κάποια παρατήρηση, του στυλ «τι κάνεις;» θα σου αντιδράσει λέγοντας ότι «δική μου είναι η ζωή, ό,τι θέλω κάνω»∙ επόμενο έτσι;

Κάποιος θα πει ότι αυτά είναι παιδιαρίστηκα σχόλια και σκέψεις που κάνουν παιδιά… ναι, μπορεί… μπορεί!

Το πρόβλημα είναι όταν κάποιοι έχουν βρει κάποιο νόημα, έχουν κάποιους στόχους, κάνουν όνειρα και χρησιμοποιούν αυτή τη στάση σε στιγμές κούρασης. Σίγουρα χρειαζόμαστε ξεκούραση, αλλά αυτό δε σημαίνει να χάνουμε ΤΟ μέτρο.

Επειδή εδώ κάνουμε ΡΑΠ, λέει ένας στίχος από τον Διχασμένο…

«… χρωστάω να τα καταφέρω, σ’ αυτούς που με έφεραν και σ’ αυτούς που ίσως φέρω..»

Σίγουρα θα μπορούσαμε να βγάλουμε στη φόρα τρελά αποφθέγματα για να δώσουμε λόγους ζωής. Επέλεξα αυτό.

Από τη στιγμή που μας δίνεται η Ζωή, μας δίνονται αυτόματα ευθύνες, υποχρεώσεις και καθήκοντα. Έχουμε κάποια δικαιώματα και δεν έχουμε κάποια. Ο καθένας τα δικά του… και όλοι για το κοινό καλό... αλλά αυτό είναι άλλο. Επίσης, κάποιοι λένε ότι δεν έχουμε μόνο μια ζωή, αλλά κι αυτό είναι άλλο…

Ξαναλέω, ότι κάποιοι έχουν αυτού του είδους άμυνα (ας το πούμε έτσι) σαν τρόπο ζωής και κάποιοι άλλοι τον εφαρμόζουν σε κάποιες στιγμές κούρασης… για ξεκούραση. Για την πρώτη κατηγορία ανθρώπων, όσο είναι νωρίς, καλό θα είναι να τους ταρακουνήσουμε λίγο, ιδιαίτερα αυτούς που είναι δίπλα μας , γιατί προφανώς μόνο αυτούς βλέπουμε, πριν να είναι αργά και ο εγκέφαλος πήξει. Αν πήξει, έπηξε, πάει! Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και με την δεύτερη κατηγορία ανθρώπων απλά η διαφορά με την πρώτη κατηγορία είναι ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουμε έως σίγουρα!

Όμως υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία. Για κάποιους η ζωή δε τα φέρνει καλά. Πραγματικά, το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Οπότε είναι επόμενο να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Άντε να τους πεις ότι η ζωή συνεχίζεται… είναι δύσκολο, θέλει τέχνη. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι μία ταινία που είχα δει κάποτε όπου δύο τύποι βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερη θέση από αυτούς (άρα υπάρχει και τέταρτη κατηγορία ανθρώπων) και τον τρόπο που αντέδρασαν. Σε αυτό το σημείο λοιπόν προτείνω για όσους δεν έχουν δει την ταινία «The Bucket list» να το κάνουν. Κάποιοι θα πουν «ταινία» είναι σιγά… αυτοί έχουν σφηνωμένη τυρόπιτα στο κεφάλι τους. Είναι μία ταινία από αυτές που πρέπει να δούμε και όχι που δεν πρέπει να δούμε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Είναι ένα θέμα που πιάνεται από πολλές άκρες και αναλύεται διαφορετικά και με πολλούς τρόπους. Επέλεξα αυτά τα λόγια, θεωρώντας ότι βγαίνουν κάνα δυο συμπεράσματα γιατί μας αρέσει ούτως ή άλλως το fast food

Επειδή, ξαναλέω, κάνουμε ΡΑΠ με αξιοπρέπεια γι’ αυτό τ’ απολαμβάνουμε, που λέει και ο Μόνιμος Κάτοικος… λέει ένας παλιός στίχος:
 «μια ζωή την έχουμε, θα τη σπαταλήσουμε,να την περνάμε ξέρουμε, δε θα τη χαραμίσουμε,αναποδιές μας έρχονται, όμως θα τις λύσουμε,δε χαλιόμαστε ποτέ γιατί η ζωή συνεχίζεται!»
 Παράνοια – Και η ζωή συνεχίζεται
 Συμπέρασμα: ΝΑΙ στον αυθορμητισμό, ΝΑΙ στην παιδικότητα, ΝΑΙ στο κέφι, ΝΑΙ σε πολλά… αλλά με μέτρο… μια ζωή την έχουμε… ΜΗΝ ΤΗ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ!


 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Rap Militante Internazionale (Festival) @ Cox 18, Milano


Και ναι... Ήρθε ο καιρός να βγούμε abroad να πούμε! Η Miss Zebra, παρέα με Arma di Scelta, μας πάνε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο. Στις 1 Φεβρουαρίου του 2013 στο COX 18 και ώρα δέκα και μισή βραδινή, όσοι δεν έχουν κάτι να κάνουν και βαριούνται, ας κάνουν ένα ταξιδάκι μέχρι το Μιλάνο για να καμαρώσουν τα καμάρια μας!


παίζουν οι:


ARMA DI SCELTA & MISS ZEBRA (Thessaloniki/Rethymno)
DDM (San Francisco/Milano)
ACERO MORETTI (Milano)
SERPE IN SENO “Ultima Colonna Crew” (Rome)


Είσοδος ελεύθερη.





Τα υπόλοιπα επί της οθόνης... (κάποιου υπολογιστή μάλλον γιατί από κοντά λίγο δύσκολο...)

Ευτυχία (BMC)


Μια φορά και έναν καιρό, κάπου, κάποιος, μου είχε πει μία ωραία ιστοριούλα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με όποιους δε τη γνωρίζουν.

Ήταν λοιπόν κάποτε μία γάτα. Ήταν αρκετά ανήσυχη και έκοβε βόλτες συνέχεια ψάχνοντας κάτι. Ούτε η ίδια δεν ήξερε τι ήταν αυτό, απλά μέσα της ένοιωθε ότι κάτι της λείπει για να μπορέσει να ησυχάσει.

Έκοβε βόλτες λοιπόν συχνά και κάποτε ένας γάτος  τη ρώτησε:

«Τι τρέχει μαζί σου και είσαι τόσο ανήσυχη; Τι σε προβληματίζει;»
«Δε ξέρω, τι να σου πω», απάντησε.
«Κατάλαβα».
«Τι κατάλαβες;».
«Δεν έχεις βρει την ευτυχία».
«Τι είναι αυτό;», ρώτησε η γάτα μας, αλλά μέχρι να ρωτήσει ο γάτος μας είχε τρέξει μακριά… και χάθηκε!


Πέρασαν πολλές μέρες,  ψάχνοντας η γάτα,  μπας και βρει πουθενά τον γάτο να της δώσει κάποιες εξηγήσεις. Δεν ήξερε τι είναι η ευτυχία, αλλά ένοιωθε ότι αυτό είναι τελικά που ψάχνει για να ηρεμήσει. Συνέχισε να ψάχνει τον γάτο, όπως επίσης συνέχισε να κόβει βόλτες πέρα δώθε…

Μια μέρα συναντά έναν άλλο γάτο. Τον είδε τσαχπίνη και σκέφτηκε ότι εκείνος μπορεί να ξέρει που μπορεί να βρει την ευτυχία. 

«Εειιι γάτε, να σε ρωτήσω κάτι;»
«Πες μου κούκλα!»
«Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω την ευτυχία;»
«χαΑΧΧΑχαΑΧχαΧΑ» γέλασε ο γάτος πονηρά και σκέφτηκε να κοροϊδέψει τη γάτα μας…
«Γιατί γελάς καλέ;»
«Γελάω, που δεν ξέρεις ότι η ευτυχία βρίσκεται στην ουρά σου! Για πιάσ’ την αν μπορείς!» και γελώντας ο γάτος μας έτρεξε και εκείνος μακριά και χάθηκε…


Από κει και έπειτα η γάτα για μέρες προσπαθούσε να πιάσει την ουρά της. Αλλά μάταια. Το μόνο που κατάφερνε είναι να κάνει γύρους, γύρω από τον εαυτό της.

Κάποια στιγμή απογοητεύτηκε και σταμάτησε.

Τότε ξανασυνάντησε εκείνο τον γάτο που της είπε για την ευτυχία.

«Ακόμα δεν την βρήκες;» ρώτησε ο γάτος
«Την βρήκα… αλλά δεν μπορώ να την πιάσω…» είπε εκείνη
«Τι εννοείς;»
«Συνάντησα έναν γάτο και μου είπε ότι η ευτυχία κρύβεται στην ουρά μου και ότι χρειάζεται να την πιάσω, αλλά δε μπορώ.»


Τότε ο γάτος χαμογέλασε και της αποκρίθηκε:

«Καλά σου είπε ο γάτος ότι η ευτυχία βρίσκεται στην ουρά σου. Όμως δεν χρειάζεται να την πιάσεις. Προχώρα εσύ μπροστά, τον δρόμο σου… και εκείνη θα σε ακολουθήσει!»


Τότε η γάτα σήκωσε το κεφάλι της. Κοίταξε με γουρλωμένα μάτια τον γάτο. Χαμογέλασε και έτρεξε μακριά, χάθηκε.


 

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Διακοπές (BMC)



Μιας που είναι τέτοια η περίοδος και βλέπουμε φοιτητές να φεύγουν από πόλεις, φοιτητές να γυρνάνε σε πόλεις και το ίδιο να κάνουν εργαζόμενοι, φαντάροι κ.α… θα ήθελα να θίξω αυτό το θέμα, το θέμα το διακοπών.

Σίγουρα είναι απαραίτητο, όσο απαραίτητο είναι να ανασαίνουμε, να τρώμε και να πίνουμε, να κάνουμε διακοπές. Είναι ζωτικής σημασίας.

Κάποιοι το έχουν καταλάβει και πολύ έξυπνα κάνουν τους υπολογισμούς τους ώστε να μπορέσουν να το «σκάσουν» για κάποιες μέρες από την πόλη τους από την δουλειά τους από οπουδήποτε. Κάποιοι άλλοι δεν το έχουν χαμπαριάσει ακόμα αυτό και δεν φροντίζουν για μία προσωπική ξεκούραση λίγων ημερών και μένουν συνεχώς στη ρουτίνας της δουλειάς, του σπιτιού. Δεν είναι το θέμα τους το οικονομικό, αυτοί είναι άλλη κατηγορία… απλά τους έχει στραβώσει η ρουτίνα… και μετά ψάχνουν το γιατί;!

Πραγματικά, αν έχετε τέτοια άτομα δίπλα σας, βοηθήστε τους να δουν! Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τον φιλικό σας κύκλο, από τον κύκλο της δουλειάς, του πανεπιστημίου ή ακόμα και της οικογένειας…  πείτε τους «χρειάζεσαι διακοπές» γιατί αλήθεια σας λέω είναι θεόστραβοι από τη ρουτίνα που ζουν.

Μια άλλη κατηγορία είναι αυτοί που κάνουν διακοπές… αλλά δεν κάνουν διακοπές! Αφού κάνουν τα ίδια πράγματα. Πάλι καφέ. Πάλι παρέες. Πάλι ξενύχτια. Γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους; Ξα τους...

Η κατηγορία που αυτή την περίοδο φαντάζομαι ότι τιγκάρει, είναι η άφραγκη. Απόλυτα κατανοητό. Αλλά και πάλι… για εσάς τους φτωχούληδες του Θεού έχω την λύση, δηλαδή όχι εγώ μία μεγάλη κυρία του 21ου αιώνα.

Λέει λοιπόν, γκούχου γκούχου:

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ»

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να πάμε διακοπές στην Ταϊλάνδη για ένα μήνα. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε ένα βουνό και να μείνουμε σε μία βίλα πολυτελείας για 1 βδομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να αφήσουμε την πόλη μας! Μπορούμε να τα βολέψουμε αν πραγματικά θέλουμε, θεωρώ…

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να αφήσουμε τα σκουπίδια που έχουμε μαζέψει με τον καιρό. Είναι ευκαιρία και σαν τέτοια πρέπει να την βλέπουμε, σε κάθε τέτοια περίοδο να ξαναθυμόμαστε λίγο ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε… και τέλος πάντων όπως έλεγα την προηγούμενη φορά να κάνουμε έναν απολογισμό. Το σημαντικό είναι να μην χάνουμε το «κέντρο» μας! Αυτό είναι διακοπές! Αυτό είναι ανανέωση!

Ψτ ε..

και κάτι άλλο..

«ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!»

Οκ, έκανες τις διακοπές σου, έκανες τις παρέες σου, τις καφρίλες σου, τον απολογισμό σου… τώρα όμως, πίσω στη δουλειά! Ο καθένας στο πόστο του και πάμε για δουλειά!
Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε… όχι υποδουλωμένα φυσικά, συγκεντρωμένα εννοώ.
Απλά αυτό… όσο περισσότερο ανανεωθείς τόσο καλύτερα δουλεύεις όταν γυρίσεις πίσω. Πιο ξεκούραστα, πιο αποτελεσματικά, πιο οργανωμένα, και το πιο σημαντικό, με περισσότερη διάθεση. Μην καταφέρουν να μας το πάρουν αυτό! Ευ-Διάθεση!

…και από κει και πέρα γνωρίζουμε ότι «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…»

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Smart Card (ταινία μικρού μήκους)


Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ψυχανεμιστεί πώς θα είναι το μέλλον και πώς θα φροντίσουμε να του εναντιωθούμε, να το ανεχτούμε, να το αντιστρέψουμε, να το μισήσουμε, να το αγκαλιάσουμε, να το ανατρέψουμε, να το αλλάξουμε...

Ο καθένας έχει τη δική του οπτική γωνία αλλά οι δημιουργοί της παρακάτω μικρού μήκους ταινίας (15:40) έχουν να μας δείξουν έναν άνθρωπο του - όχι και πολύ μακρινού - μέλλοντος και της κοινωνίας που τον περιτριγυρίζει. Πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα για τον πρωταγωνιστή μας, όταν σε μία «άτυχη» στιγμή χάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό....;

Η απάντηση επί της οθόνης... (με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους)


ΥΓ: ρίξτε και μία ματιά στα σχόλια κάτω από το βίντεο στο youtube...έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Live στο Blow Up (Ηράκλειο) 20.01.2013


Και επειδή πέρασαν ήδη πολλές μέρες από το τελευταίο live, είπαμε να κάνουμε κάτι τις και στο Ηράκλειο! Η Goodview, μας φέρνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (στο πρώτο live για το 2013) στο Blow Up Ηρακλείου τους:

Collectiva
Didi
 Ekmi
Psycho
Deltah & Lokid
Hel & Άζωτο
Λόγου Χάριν

Την εισαγωγή την αναλαμβάνεις ο εξαίρετος νέος μας κύριος Smoka, και ειδικούς καλεσμένους (special guests) τους Afezz & D!

Η είσοδος φυσικά θα είναι δωρεάν και το πανηγυράκι θα ανοίξει στις 21:00 sharp!


Θα τα πούμε εκεί...;

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Live Θόλος 28.12.2012 (φωτογραφίες & βίντεο) (Updated με Βρ. Νότο & Στιχομυθία)




Μία ωραία βραδιά με πολλή μουσική...
Από όλη την Κρήτη! Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σητεία...
Λίγο πριν φύγει το 2012 του δώσαμε και κατάλαβε...


Collectiva








Πένθιμος Clown



Phatskool





Regen Boog






Στιχομυθία






Βρώμικος Νότος




Στιλέτα

Παράνοια

ΥΓ1: Φωτογραφικό υλικό από Μελίνα, Ρούλα, Γιάννη & Κατερίνα
ΥΓ2: Δυστυχώς κάποιες φωτογραφίες διεγράφησαν by mistake να πούμε ή copy -  pastαριστήκανε από άλλες κι έτσι δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό από Στιλέτα και Παράνοια...